Giedrius Mackelis laimėjo turnyrą Vokietijoje ir užfiksavo geriausią karjeros rezultatą – LRT.lt

Lietuvos golfo federacija dalinasi LRT.lt straipsniu apie Giedriaus Mackelio pasiekimus Vokietijoje.

Vokietijos jaunimo golfo turo etape – „GolfData24 Open“ turnyre – puikiai pasirodė lietuvis Giedrius Mackelis. 16-metis Lietuvos sportininkas triumfavo U16 amžiaus grupėje, o absoliučioje įskaitoje užėmė antrąją vietą, rašoma LGF pranešime žiniasklaidai.

Šiose varžybose dalyvavo sportininkai iš Vokietijos, Čekijos, Lenkijos, Kinijos, Bulgarijos, Italijos, Turkijos, Slovakijos ir Lietuvos. Mūsų šaliai atstovavo net penki žaidėjai. Varžybos truko net keturias dienas, kas mėgėjų golfe būna itin retai.

Nors oro sąlygos Vokietijoje nelepino, 8-10 laipsnių šilumos, pūtė smarkus vėjas ir didžiąją dalį laiko lijo, G. Mackelis žaidė išties puikiai. Jis per keturias dienas atliko 284 smūgius ir užfiksavo PAR -4 rezultatą. Tai yra jo asmenis rekordas. Bendroje įskaitoje jį aplenkė tik dvejais metais vyresnis čekas Timotejus Formanekas (PAR -6).

G. Mackelis į varžybas atvyko Velykų atostogų metu. Prieš turnyrą jis dar spėjo sužaisti du treniruočių raundus bei kelis kart nueiti į sporto salę, mat šis turnyras jam yra vienas pasiruošimo etapų vasaros sezonui.

„Rezultatą lėmė paskutinių penkių mėnesių darbas. Visą žiemą sportavau su „Jusis Training“ treneriais Mantu Jusiu, Luku Stanaičiu ir Roku Černiauskiu. Intensyvios treniruotės ne tik leidžia dabar mušti kamuoliuką toliau negu bet kada anksčiau, bet ir nepavargti per ilgas dienas laukuose. Jau ketverius metu dirbu su golfo technikos (tuo pačiu ir Lietuvos rinktinės) treneriu Ariu Savolainenu. Abu žinome, ko siekiama. Smūgio technika vis gerėja. Ši žiema nebuvo kitokia – turėjau trenerio užduotis ir su jomis dirbau“, – pasakojo G. Mackelis.

Sportininkas pasidžiaugė, kad per papildomas dienas prieš turnyrą galėjo priprasti prie lauko sąlygų, žolės rūšies laukuose bei kitų ypatumų. Taip pat jis daug dėmesio skyrė poilsiui ir kūno atsistatymui. Tai jam leido net paskutinę dieną jaustis nepavargus ir žaisti iš visų jėgų.

Keturias dienas G. Mackeliui retai tenka žaisti ir sezono metu, tačiau didesnė problema yra ilgas laiko tarpas be žaidimo atviruose laukuose.

„Raundų skaičius nelabai ką keitė, bet žaidimo laukuose trūkumas prieš turnyrą keletą kartų pasijuto. Padariau klaidų, kurios kainavo daug smūgių. Kita išvyka už mėnesio, tai laiko nušlifuoti savo žaidimo strategiją turiu daug, ypač kai Lietuvoje jau nutirpęs sniegas ir galime treniruotis lauke“, – pabrėžė G. Mackelis.

Jeigu U16 grupėje lietuvio persvara prieš kitus varžovus buvo akivaizdi, tai bendroje įskaitoje kova su T. Formaneku vyko iki pat pabaigos. Pirmajame raunde G. Mackelis išnaudojo 74 smūgius (PAR +2). Antra diena buvo pati geriausia su 69 smūgiais (PAR -3). Trečią dieną G. Mackeliui prireikė 71 (PAR -1) smūgio.

Žengiant į paskutinį ketvirtą raundą, čekijos žaidėjas prieš lietuvį pirmavo 1 smūgiu.Paskutinę dieną G. Mackelis sužaidė puikiai – su 70 smūgių (PAR -2), tačiau T. Formanekas sugebėjo raundą baigti dar geriau (69 smūgiai) ir taip išsaugojo lyderio poziciją su bendru PAR -6 rezultatu. Trečias bendroje įskaitoje buvo vokietis Julianas Schwarzas (+3).

„Nuo pat pirmos duobutės bandžiau iniciatyvą perimti į savo rankas, bet rizikuodamas padariau keletą klaidų ir atsilikau. Paskutines devynias duobutes žaidžiau savo geriausią golfą ir atlikau 33 smūgius (PAR -3). O priešininko klaidos leido sumažinti atsilikimą iki vieno smūgio. Visgi čekas paskutinėje duobutėje sužaidė puikiai ir laimėjo. Viso turnyro metu jis žaidė stabiliai ir gerai. Buvo labai smagu žaisti prieš tokį varžovą. Žinau, kad dar šį sezoną kartu dalyvausim tuose pačiuose turnyruose, todėl lauksiu naujų akistatų“, – sakė G. Mackelis.

Kajus Pacauskas (+30) bendroje įskaitoje užėmė 16-ąją vietą, Normanas Pranevičius (+48) – 25-ąją, Mykolas Vasiliauskas (+54) – 32-ąją.

36 duobučių turnyre savo jėgas išbandė ir jaunoji Luka Pacauskaitė. Jai atiteko trečia vieta U10 amžiaus grupėje.