Vilkės Golfo Klube vyksta pasiruošimas Lietuvos golfo čempionatui

Birželio 29 – liepos 1 dienomis „Vilkės Golfo Klube” netoli Druskininkų pirmą kartą vyks Lietuvos golfo čempionatas. Tris dienas vykstantis čempionatas yra vienas reikšmingiausių Lietuvos golfo sezono renginių, kuriame varžosi stipriausi Lietuvos golfo turo žaidėjai ir Lietuvos rinktinių nariai. Čempionato nugalėtojai – geriausiai pasirodę vyras ir moteris – iškovoja teisę vadintis Lietuvos golfo čempionais iki kitų metų čempionato pabaigos.

Tad nėra jokios abejonės, kad sportininkai tikisi puikiai paruošto golfo lauko bei puikios atmosferos čempionato metu. „Vilkės Golfo Klubo” kolektyvas, nors ir nedidelis, bet pluša labai intensyviai, kad nustebintų golfo žaidėjus laukų kokybe. Ypatingą dėmesį skiria ridenimo aikštelių priežiūrai, tad čempionato metu jos pasitiks kiek minštesnės ir atlaidesnės, nei žaidėjai yra įpratę matyti šiame aikštyne. Taip pat didelis dėmesys skiriamas plotams aplink laukus – „rough” zonose pjaunama bei surenkama žolė, kad žaidėjai negaištų laiko ieškodami kamuoliuko ar kad nenukentėtų jų asmeninis rezultatas, pametus kamuoliuką.

Šiemet dar nespėję apsilankyti „Vilkės Golfo Klube” žaidėjai bus maloniai nustebinti ir jaukiai atsinaujinančia klubo namo aplinka bei pastato vidaus zonomis. Verta paminėti, kad golfo klubo administracija sulaukė pastiprinimo – prieš mėnesį prie klubo vairo stojo naujasis direktorius – Nerijus Šėža.

Trečiadienį aikštyne lankėsi ir Lietuvos golfo federacijos atstovai, kurie įvertino atliekamus aikštyno paruošimo darbus bei vejos kokybę. Rezultatais jie liko patenkinti, bei, pateikę savo pastabas ir rekomendacijas golfo laukų administracijai, su nekantrumu laukia čempionato pradžios.

Lietuvos golfo čempionate dalyviai varžysis ne tik bendrose vyrų ir moterų gross kategorijoje, bet ir atskirose amžiaus grupėse:

  • Jaunimo iki 21 m. (atskirai vyr. ir mot.)
  • 30 – 49 m. (atskirai vyr. ir mot.)
  • 50 – 59 m. (atskirai vyr. ir mot.)
  • 60+ m. (atskirai vyr. ir mot)

Bei Stableford kategorijose:

  • Bendra vyr. ir mot. iki 12 HCP
  • Bendra vyr ir mot. 12.1 – 24.0 HCP
  • Bendra vyr ir mot. 24.1 – 35.9 HCP

Kviečiame nepraleisti progos ir sudalyvauti Lietuvos golfo čempionate!