Sėkmingai užbaigtas Mažojo golfo projektas

Lietuvos golfo federacija dalinasi LRT.lt straipsniu apie sėkmingai baigtą vykdyti „Mažojo golfo” projektą.

Lietuvos vaikų ir jaunimo „Mažojo golfo“ projektas

Lietuvos golfo federacija baigė „Lietuvos vaikų ir jaunimo „Mažojo golfo“ projektą“, kuris pasiekė savo tikslą – plėtoti bei didinti tikrojo golfo populiarumą Lietuvoje, pradedant nuo pačių jauniausių šalies piliečių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Mažojo golfo“ projekte sudalyvavo daugiau nei 1000 vaikų bei virš 200 mokytojų. Visi jie buvo supažindinti su golfu bei jo pagrindais.

Šios iniciatyvos metu buvo neatlygintinai išdalinta 200 mažojo golfo įrangos komplektų daugiau nei 60 ugdymo įstaigų visoje Lietuvoje. Projekte dalyvavo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Druskininkų, Elektrėnų, Neringos ir Plungės savivaldybių mokyklos.

„Kaip žinia, jaunuoliams iki 17 metų ypatingai svarbu suformuoti teigiamą aktyvaus ir sveiko gyvenimo įprotį. Tuo pačiu ne kartą yra nustatyta, kad golfas teikia didelę naudai tiek sveikatai, tiek asmenybei. Ištirta, kad propaguojant golfą, gyvenama 5 metais ilgiau, sumažėja širdies ligų, diabeto ir nutukimo rizika. Tai ilgalaikė nauda valstybei, nes jos visuomenė tampa aktyvesnė ir sveikesnė. Tuo tarpu pedagogai šio projekto metu įgavo žinių ir galės taikyti golfo užsiėmimus fizinio lavinimo pamokose“, – pabrėžė projekto organizatoriai.

Mokytojams buvo pravesti aštuoni seminarai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Druskininkuose bei Elektrėnuose. Taip pat projekto dalyviams buvo paruošta vaizdo medžiaga apie „Mažojo golfo“ treniruočių metodiką bei užduočių atlikimo praktinius mokymus.