Lietuvos golfo rinktinės stovykloje – darbas su Suomijos specialistais

Praėjusią savaitę Vilniuje buvo surengta Lietuvos golfo rinktinės stovykla. Stovyklos pradžioje buvo atlikta žaidėjų ridenimo technikos analizė, o antra stovyklos dalis buvo orientuota į fizinį pasiruošimą.

Dėl rudeniškų orų ridenimo treniruotės vyko „GolfCity“ patalpose, o kiti užsiėmimai – Vilniaus lengvosios atletikos manieže. Tai trečia Lietuvos golfo rinktinės stovykla šiais metais. Tai pirmosios tokios stovyklos Lietuvos golfo istorijoje.

„Vieną dieną buvo atliktas fizinio pasiruošimo įvertinimas bei aptarti rezultatai, o kitą dieną įvyko parodomoji treniruotė, kur mokėmės teisingos mums rekomenduojamų pratimų technikos. Po to įvyko aptarimas, kaip reikia dėlioti sporto treniruočių grafiką ir į kokius niuansus reikia atsižvelgti – kaip matuoti progresą, kada ilsėtis ir t.t.“, – kalbėjo Lietuvos golfo talentas Giedrius Mackelis.

Be G. Mackelio, stovykloje taip pat dalyvavo Gediminas Mackelis, Donatas Puodžiukynas, Valentas Ivančenka, Kajus Pacauskas, Normanas Pranevičius, Saulė Jarašūnaitė, Augustė Skolskytė, Miglė Rusteikaitė, Diana Jackūnė ir Patricija Ulozaitė.

Ridenimo treniruotę lietuviams vedė rinktinės treneris iš Suomijos Aris Savolainenas.

„Man pačiam treneris priminė apie teisingą stovėseną bei pasikartojome tai, ties kuo jau dirbome visus metus. Pavyzdžiui, kokioje pozicijoje atsiduria lazda smūgio momentu, kokia yra ta optimali pozicija, teisingas tempas ir t.t.“, – pasakojo G. Mackelis.

Fizinio pasiruošimo treniruotę vedė ar du treneriai iš Suomijos – Mattis Santtila ir Aris Savolainenas. Treniruotės prasidėjo nuo fizinio pasiruošimo testo. Treneris matavo lietuvių rezultatus šokant į aukštį, į tolį, kiek numetama medicininį kamuolį atsigulus ir kitus rodiklius. Kitą dieną vyko parodomojo treniruotė su pratimais, rekomenduojamais būtent golfo žaidėjams.

G. Mackelis džiaugiasi galimybe pasportuoti kartu su kitais Lietuvos rinktinės nariais.

„Kadangi golfas yra individualus sportas, tai dalyvauti tokiose stovyklose ir treniruotėse labai smagu. Pačiam įdomiau, pamatai ką daro kiti, iš to mokaisi ir jeigu treneris paprašo kažką pademonstruoti, tai irgi turi stengtis tai atlikti gerai. Dauguma mano įsimintiniausių golfo akimirkų yra buvę tada, kai kažkur keliavau su komanda, žaidžiau su jais, ar treniravausi. Su komanda daug smagiau sportuoti nei individualiai, nes savo mėgstamą dalyką darai kartu su bendraminčiais, kurie irgi nori tobulėti ir bando siekti to pačio tikslo – geriau žaisti“, – mintimis dalinosi G. Mackelis.

Lietuvos rinktinės nariai gavo rekomendacijas ir patarimus artėjančiam laikotarpiui, kad po žiemos visi išliktų geros formos.

„Mano tikslas yra būti stipresniu ir greitesniu. Per fizinio pasiruošimo testus darėme daug lengvosios atletikos pratimų ir judesių, o nei vienas jų gerai nemokėjome. Tai tikslas yra padirbėti su lengvosios atletikos treneriu čia, Lietuvoje. Visi greičio ir sprogstamosios jėgos judesiai bus labai naudingi ir golfe“, – sakė G. Mackels.

Pats G. Mackelis šiuo metu jau yra išvykęs į Ispaniją, kur šią savaitę dalyvaus paskutiniame savo turnyre šiais metais.

„Grįžus turėsiu susidaryti kitų metų treniruočių ir turnyrų planą. Treneris pabrėžė, kad reikia labai atsakingai žiūrėti į poilsio dienas ir savaites golfo sezono metu. Tai bus viena iš tobulintinų vietų, nes tuo pačiu metu nori dalyvauti varžybose ir žaisti golfą, bet reikia prisiversti padaryti pertraukas, kad nepervargtum ir nepatirtum traumų“, – pabrėžė Lietuvos čempionas.