Gilė Bitė Starkutė vedė Arizonos universitetą į priekį golfo turnyre ant ugnikalnio šlaito Havajuose

Šią savaitę Havajuose (JAV) esančiame įspūdingo grožio „Nanea Golf Club“ golfo lauke vyko JAV studentų „Nanea PAC 12“ turnyras. Šis golfo laukas įsikūręs Didžiojoje Havajų saloje ant Hualalai ugnikalnio šlaito.

Sėkmingai varžybose pasirodė Arizonos universiteto komanda, užėmusį trečiąją vietą. Komandos lydere šiame turnyre buvo lietuvė Gilė Bitė Starkutė.

Visa Arizonos universiteto komanda, kurią, be lietuvės, sudarė taivanietės YuSang Hou ir Vivan Hou, italė Carolina Melgrati ir anglė Caitlin Whitehead, per tris dienas išnaudojo 880 smūgių.

Vos vienu smūgiu mažiau išnaudojo antrąją vietą užėmęs Pietų Kalifornijos universitetas, o varžybose triumfavo Stanfordo universitetas (875 smūgiai).

Asmeninėje įskaitoje su 218 (PAR -2) smūgių G. B. Starkutė buvo geriausia savo komandoje. Bendroje įskaitoje ji užėmė devintąją tarp 60 žaidėjų iš 12 universitetų. Dešimtą vietą užėmė Y. Hou (PAR +1), 13-ąją – C. Melgrati (PAR +2).

Pirmąją dieną G. B. Starkutė, kurią Havajuose palaikė iš Lietuvos atvykę tėvai, užfiksavo PAR -2 rezultatą ir buvo šeštoje pozicijoje. Antrąją dieną lietuvė vėl sužaidė puikiai ir kamuolius į visas 18 duobučių sumušė išnaudodama 72 smūgius (PAR -1). Tai leido bendroje įskaitoje pakilti į penktąją poziciją.

Trečiąją varžybų dieną lietuvė startavo lyderių grupėje ir pasirodė kiek kukliau. PAR +2 rezultatas paskutinę dieną kiek nusmukdė mūsiškę, bet leido išsilaikyti pirmajame dešimtuke.

Varžybų nugalėtoja asmeninėje įskaitoje tapo amerikietė Katherine Muzi iš Pietų Kalifornijos universiteto. Jos rezultatas – PAR -9 (210 smūgių). Antrąją vietą užėmė tituluota austrė Emma Spitz (UCAL, PAR -8), o trečiąją pasidalino taivanietė Tze-Han Lin (Oregono univ.) ir amerikietė Brooke Seay (Stanfordo univ.; PAR -5).

Click here to add your own text