G. Markevičius išbandė jėgas Europos čempionate, G. B. Starkutė Vokietijoje pranoko beveik 100 varžovių

„Golf du Medoc Resort“ golfo aikštyne Prancūzijoje keturias dienas vyko Europos vyrų mėgėjų golfo čempionatas. Šiais metais varžybose buvo galima išvysti ir lietuvį – Gediminą Markevičių.

Daugkartinis Lietuvos čempionas visus tris savo raundus žaidė stabiliai ir iš viso atliko 219 smūgių (PAR +6). Geriausiai susiklostė antroji diena, per kurią lietuvis užfiksavo 71 smūgį, kas ir atitiko aikštyno PAR. Nors tokio aukšto lygio aikštyne lietuviams tenka žaisti labai retai, G. Markevičius per tris dienas atliko tik vieną „double bogey“ (PAR +2 vienoje duobutėje).

Tarp 144 čempionate dalyvavusių sportininkų G. Markevičiaus rezultatas buvo 113-as. Jam po trijų dienų nepavyko prasibrauti į 60-uką, leidusį tęsti kovą ketvirtajame raunde.

„Esu patenkintas savo pasirodymu. Turėjau tikslą patekti į 60-uką, bet dėl keleto klaidų to padaryti nepavyko. Dėl turnyrų stokos šiemet turėjau mažai žaidybinės praktikos. Visgi tai buvo geriausias mano rezultatas šiais metais, todėl nusivylimo nėra. Juolab, kad aikštynas buvo labai sudėtingas. Oro sąlygos buvo labai kintančios. Dėl lietaus ir temperatūros kaitos dažnai reikėjo keisti aprangą. Vieną dieną patekome ir į nedidelę audrą. Visgi čempionatas suorganizuotas buvo puikiai“, – pasakojo G. Markevičius.

Europos čempionu tapo danas Christofferis Bringas su fantastišku PAR -20 rezultatu. Jis paskutinę dieną aplenkė per pirmas tris dienas turnyre dominavusį švedą Ludvigą Abergą (PAR -18). Pastarasis dar pirmavo likus penkioms duobutėms iki finišo, bet C. Bringas pabaigoje išplėšė pergalę.

„Golf du Medoc Resort“ aikštyne yra organizuojami ir Europos golfo turo turnyrai profesionalams, todėl lyderių rezultatai išties įspūdingi. PAR -10 rezultato trims žaidėjams užteko vos 8-11 vietoms.

Gilė Bitė Starkutė vasaros sezoną atidarė Vokietijoje

Hamburgo golfo klubo aikštyne baigėsi Vokietijos moterų mėgėjų golfo čempionatas. Geriausia Lietuvos žaidėja Gilė Bitė Starkutė tarp 114 dalyvių užėmė 29-ąją vietą.

Lietuvė per keturias varžybų dienas išnaudojo 291 smūgį (PAR +7). Sunkiausiai lietuvei sekėsi pirmąją dieną, kuomet ji užfiksavo PAR +4 rezultatą. Vėliau žaidimas gerėjo, o į pirmąjį 30-uką pavyko pakilti paskutinę dieną pasiekus PAR -1 rezultatą.

Varžybose triumfavo vokietė Alexandra Forsterling (PAR -12). Antrąją vietą užėmė danė Amalie Leth-Nissen (PAR -8), trečiąją – švedė Ellinor Sudow (PAR -7).

Tai buvo pirmasis G. B. Starkutės turnyras po grįžimo iš JAV bei trijų savaičių, praleistų Lietuvoje. Liepos mėnesį lietuvė turėtų skristi į JAV, kur dalyvaus atvirojo JAV  mėgėjų čempionato atrankinėse varžybose ir Šiaurės Karolinoje esančiame istoriniame Pinehursto golfo lauke vyksiančiame „North and South Women’s Amateur Championship” turnyre.

Sėkmingas Mindaugo Vaičiaus debiutas Estijoje

Savaitgalį Pernu (Estija) vykusiame golfo turnyre „Estonian Mid-Am Open 2021“ sėkmingai pasirodė lietuvis Mindaugas Vaičius. Pirmą sykį tokiame turnyre už Lietuvos ribų startavęs lietuvis užėmė penktąją vietą, pirmąją dieną fiksavęs savo asmeninius rekordus.

Iš viso per dvi dienas Lietuvos rinktinės kandidatas atliko 152 smūgius (PAR +7). Pirmąją dieną M. Vaičius užfiksavo PAR +1 rezultatą ir su savo asmeniniu rekordu rikiavosi trečioje vietoje. Antrą varžybų dieną sekėsi kiek prasčiau, todėl išsilaikyti prizinėje vietoje nepavyko.

„Pastaruoju metu esu neblogos formos, bet jokių lūkesčių prieš turnyrą neturėjau. Kadangi pirmą kartą dalyvavau tokiame turnyre, tai buvo labiau eksperimentas ir savo lygio pasitikrinimas užsienyje pas kaimynus. Galutinis rezultatas nudžiugino. Esu patenkintas patekęs į penketuką, bet, žinoma, galėjo būti dar geriau“, – kalbėjo M. Vaičius.

Pasak jo, „Parnu Bay Golf“ aikštynas yra parankus jo žaidimo braižui, todėl gero rezultato pirmą dieną iš tikėjosi.

„Antroji turnyro diena vyko kitame aikštyne, kuris nėra kažkuo sudėtingas, bet norint turėti gera rezultatą, vis dėlto reikia gerai mušti. O tą diena pas mane neveikė nei ilgas, nei trumpas žaidimas. Vien faktas, kad pirmą „fairway“ įmušiau tik 17-oje duobutėj, pasako daug (šypsosi). Todėl net tokios sunkios dienos rezultatu likau patenkintas, nes galėjo baigtis daug blogiau. Apibendrinant – geras asmeninis bei visos Lietuvos delegacijos pasirodymas. Tikrai sėkmingai sudalyvavome. Labiausiai džiaugiuosi įgyta patirtimi ir galimybe stebėti bei pažaisti su tokiais žaidėjais, iš kurių yra ko pasimokyti“, – pabrėžė M. Vaičius.

Kiti du Lietuvos atstovai pasidalino 15-ąją vietą. Po 161 smūgį varžybose atliko Donatas Puodžiukynas ir Paulius Baltramonaitis. Turnyre dalyvavo 105 žaidėjai.

Nugalėjo vokietis Danielis Hahnas (PAR -5). Antrąją vietą užėmė estas Martenas Palmas (PAR -4), trečiąją – kitas estas Kristo Tullusas (PAR +3).

Moterų grupėje lietuvė Laura Mitkuvienė (PAR +47) užėmė 11-ąją vietą tarp 24 dalyvių.

Liepos 16-18 dienomis visi geriausi mūsų šalies golfo žaidėjai varžysis Lietuvos čempionate. Po jo galutinai paaiškės Lietuvos rinktinių sudėtys Europos komandiniams čempionatams bei Baltijos Čempionų taurės turnyrui.