LTOK prezidentės taurę iškovojo Giedrius Mackelis

Savaitgalį šalia Druskininkų esančiame „Vilkės“ golfo klube įvyko jau aštuntasis Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės golfo taurės turnyras.

Beveik 70 dalyvių varžėsi ne tik dėl nugalėtojo vardo, bet ir dėl Lietuvos golfo turo (LGT) reitingo taškų. Pirmą kartą čempionu tapo ir pereinamąją LTOK prezidentės taurę iškovojo jaunasis Giedrius Mackelis (Europos centro golfo klubas). Apdovanojimą jam įteikė pati LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

G. Mackelis per dvi dienas atliko 153 smūgius (PAR +11). Įdomu tai, kad jis po pirmosios dienos buvo tik ketvirtas (PAR +10), bet antrajame raunde pasiekė PAR +1 rezultatą ir tai leido jam aplenkti keletą varžovų bei tapti varžybų nugalėtoju.

Antrąją vietą užėmė nugalėtojo vyresnysis brolis Gediminas Mackelis (Europos centro golfo klubas, PAR +13), trečiąją – Mindaugas Vaičius („The V Golf Club“, PAR +18). Ketvirtas liko praėjusių metų čempionas Paulius Baltramonaitis („Vilkės golfo klubas“, PAR +21).

„Pirmąją varžybų dieną žaidžiau gerai, bet per paskutines tris duobutes prisirinkau papildomų smūgių pamesdamas kelis kamuoliukus miške. Tai rezultatas neatspindėjo to, kaip žaidžiau visą dieną, bet gavosi kaip gavosi, – pasakojo Giedrius Mackelis. – Antrą varžybų dieną reikėjo vytis ir aplenkti kitus varžovus. Buvau tam nusiteikęs ir pasiruošęs. Man labai patinka „Vilkės golfo klubas“ ir žinojau, kad galiu jame sužaisti gerai. Antrą varžybų dieną sužaidžiau taip, kaip moku iš tiesų žaisti.“

Savaitgalį visoje Lietuvoje vyravo kaitra. Pasak G. Mackelis, karštas oras jam net išėjo į naudą.

„Karštis labai netrukdė, gėriau daug vandens, turėjau skėtį, kad pasislėpčiau nuo saulės, ir dar šlapią rankšluostį, kurį dėjausi ant galvos tarp smūgių. Karštas oras gal net ir padėjo. Kuo šilčiau, tuo golfo kamuoliukai toliau skrenda ir tai buvo naudinga, nes žaidėme nuo tolimiausių starto aikštelių, nuo kurių dažnai yra labai sunku permušti ar kitaip išvengti „bunkerių“, – teigė varžybų nugalėtojas.

Tai buvo antrasis šio sezono įskaitinis LGT turnyras A diviziono sportininkams. Lietuvoje šiais metais dominuojantis Giedrius Mackelis ne tik pasiekė eilinę pergalę, bet jau ir įgyvendino vieną iš vasaros tikslų – jo meistriškumo įvertis (HCP) jau yra teigiamas.

„Dabar mano „handicapas“ yra +0.5, bet man atrodo, po šių varžybų jis dar turėjo kažkiek pagerėti. Kol kas esu patenkintas progresu. Sunkus darbas žiemą atsiperka ir visada yra smagu, bet iki savo šių metų HCP tikslo dar nepriartėjau“, – pabrėžė Giedrius Mackelis.

LGT moterų A divizione nugalėjo Rugilė Pauliukonytė („Sostinių golfo klubas“, PAR +52), aplenkusi Miglę Rusteikaitę („The V Golf Club“, PAR +55) ir Augustę Skolskytę („National Golf Resort“, PAR +60).

R. Pauliukonytei tai taip pat buvo antrasis iš eilės laimėtas LGT turnyras, po kurio ji sustiprino lyderės poziciją bendroje įskaitoje.

Atkakli kova vyko ir vyrų B divizione. Šie sportininkai varžybose startavo nuo geltonų aikštelių. Nugalėtoju tapo Donatas Pauliukonis („Sostinių golfo klubas“, PAR +26). Antrąją vietą užėmė Algimantas Baltramonaitis („Vilkes golfo klubas“, PAR +28), trečiąją – Giedrius Jarmalavičius („Vilkės golfo klubas“, PAR +30).

B divizione kovojančios moterys varžėsi nuo raudonų starto aikštelių. Čia pirmąsias dvi vietas užėmė šeimininkės iš „Vilkės golfo klubo“ – Inga Zinkuvienė (PAR +44) ir Jūratė Želnienė (PAR +52). Trečioji vieta atiteko jaunajai Patricijai Ulozaitei (Europos centro golfo klubas, PAR +54).

Sportininkai taip pat išsidalino apdovanojimus ir atskirose amžiaus grupėse.

LTOK prezidentės golfo taurės turnyras rengiamas nuo 2014 metų, kuomet buvo paskelbta, kad golfas įtraukiamas į olimpinių žaidynių programą.

Birželio 29-liepos 1 dienomis „National Golf Resort“ aikštyne vyks atviras Lietuvos jaunimo golfo čempionatas. O dėl Lietuvos golfo turo taškų bus kovojama liepos 3-4 dienomis Sostinių golfo klube, kur vyks turnyras „Karaliaus Mindaugo taurė 2021“.