LGF metinis žaidėjo mokestis. Ką reikia žinoti?

Kiekvieno Lietuvos golfo žaidėjo, kurio meistriškumo įvertis (toliau – HCP) yra administruojamas „GolfBox“ sistemoje ir Lietuvos golfo federacijos (LGF), privalo sumokėti metinį žaidėjo mokestį. HCP mokestis per LGF mokesčius už kiekvieną žaidėją mokamas „GolfBox“ sistemos tiekėjams ir EGA.

Trumpai primename, kodėl šis mokestis yra svarbus.

Oficialiai:

– Į šį mokestį yra įskaičiuotas HCP sistemos licencijos naudojimo mokestis, mokamas Europos golfo asociacijai (EGA).

– HCP kortelės turėtojo HCP pripažįstamas visame pasaulyje. Galima savo profilyje stebėti HCP pokyčius.

– Į mokestį įskaičiuotas Civilinės atsakomybės draudimas Lietuvos golfo aikštynuose.

– Įskaičiuotas žaidėjo HCP administravimas namų golfo klube.

– Suteikiama teisė dalyvauti Lietuvoje ar užsienyje vykstančiuose golfo turnyruose.

– Suteikiama elektroninė HCP kortelė. Turint „GolfBoxo“ profilį, dabar labai paprasta aikštynuose užsirezervuoti norimą žaidimo laiką ar užsiregistruoti į turnyrus. Taip pat viską galima patogiai stebėti ir atlikti „GolfBox“ mobiliojoje programėlėje.

Beveik oficialiai:

– Nes kiekvienas golfo žaidėjas nusipelno žinoti savo potencialą golfe. Jūsų HCP patvirtina, koks geras žaidėjas jūs esate.

– Žaidimas tampa įdomesniu, nes galima išsikelti sau papildomus tikslus kovojant su panašaus lygio žaidėjais. Juk visada smagu aplenkti geresnį reitingą turintį varžovą.

– HCP leidžia stebėti ir analizuoti savo žaidimą. Golfas susideda iš daug dedamųjų ir žaidėjams nėra lengva viską atsiminti siekiant progreso. Skirtingi aikštynai, skirtingas oras, skirtingas žaidimo laikas, skirtingos grupės ir t.t.  – visko tiek daug. HCP parodo, ar jūs tobulėjate.

– HCP gali suteikti pasididžiavimo jausmą. Visi turime draugų, kurie mėgsta pasigirti maratone užimta vieta, ar teniso reitinge pasiekta pozicija. HCP suteikia rodiklį, kuris parodo jūsų pasiekimus ir lygį golfo sporte.

Todėl ypatingai skatiname žaidėjus susivedinėti kuo daugiau rezultatų kortelių per sezoną ir iš paprastų įskaitinių raundų, kuomet žaidžia su kolegomis ar draugais, kadangi naujoji pasaulinė handikapo sistema (World Handicap System, „WHS“) daug tiksliau atspindi tikrąjį žaidėjo HCP lygį. Tai tikrai naudinga patiems žaidėjams.

Šio mokesčio dydis iki kovo 15 dienos – 30 EUR (golfo naujokams, einamaisiais metais išsilaikiusiems žaliąją kortelę – 20 EUR, žaidėjams iki 18 metų – 15 EUR).

Nuo kovo 15 dienos įsigalios naujos LGF metinės žaidėjo mokesčio kainos: 40 EUR – esamiems žaidėjams, 10 EUR – jaunimui iki 18 m. imtinai, 20 EUR – naujokams, einamaisiais metais išsilaikiusiems žaliąją kortelę, tik jiems šis mokestis užsiskaitys už du metus iš karto – t.y. už einamuosius metus ir už ateinantį sezoną taip pat.

Rekvizitai ir visa informacija, norint apmokėti metinį žaidėjo mokestį: