2019 m. Lietuvos Golfo Turo Finišas

Rugsėjo 20 – 22 dieną Sostinių golfo klube įvyko paskutinis šių metų Lietuvos Golfo Turo etapas – Lietuvos Match Play Čempionatas 2019. Gediminas Mackelis ir Augustė Skolskytė tapo naujaisiais Čempionais.

Čempionatas vyko tris dienas. Pirmąją dieną buvo žaidžiamas individualus 18 duobučių gross Stroke Play raundas. Dalyvių užimta vieta nulemė kurioje grupėje ir dėl kokių galutinių pozicijų varžėsi sportininkai. Pirmos dienos vyrų ir moterų grupių rezultatai:

Lietuvos Match Play Čempionato 1-oje grupėje varžėsi 16 stipriausių vyrų pateikė daug įdomių dvikovų. Pirmoje vietoje startavęs Gediminas Mackelis pirmame raunde rezultatu 5&4 įveikė Mantą Stankyavichyus. Ir ketvirtfinalyje susitiko su Valentu Ivančenka, kuris pirmame raunde rezultatu 6&4 įveikė Eimutį Likadzijauską. Tarpusavio dvikovoje tik aštuonioliktoje duobutėje paskutiniu ridenimu pergalę išplėšė Gediminas Mackelis ir žengė į pusfinalį. Gedimino pusfinalio priešininkas buvo ne kas kitas, o jo brolis Giedrius Mackelis. Giedrius pirmame raunde nugalėjo Lauryną Mitkų rezultatu 5&4 ir ketvirtfinalyje rezultatu 5&3 įveikė Paulių Vasiliauską, kuris pirmame raunde įveikė Vilhelmą Antanaitį rezultatu 5&4.

Kitoje turnyrinės lentelės pusėje dėl patekimo į pusfinalį pirmame raunde Paulius Baltramonaitis automatiškai išėjo į ketvirtfinalį, neatvykus jo varžovui. Paulius ketvirtfinalyje susidūrė su Haroldu Barausku, kuris pirmame raunde rezultatu 6&5 įveikė Vytautą Motiejūną. Paulius rezultatu 4&2 nugalėjo Haroldą ir išėjo į pusfinalį. Pauliaus pusfinalio priešininku tapo, puikų raundą penktadienį sužaidęs, Šarūnas Andriukaitis-Sutkus. Šarūnas pirmame raunde rezultatu 5&3 įveikė Giedrių Zinkų. O ketvirfinalyje rezultatu 6&5 įveikė Rimantą Kupstą, kuris pirmame raunde rezultatu 4&2 nugalėjo Andrių Grigą.

Pusfinalyje Gediminas Mackelis įveikė Giedrių Mackelį rezultatu 5&4. O Paulius Baltramonaitis rezultatu 2&1 įveikė Šarūną Andriukaitį-Sutkų. Dėl trečios vietos Giedrius Mackelis rekordiniu turnyro rezultatu 8&7 įveikė Šarūną Andriukaitį-Sutkų. Užėmęs ketvirtą vietą, Šarūnas šoktelėjo į 21 LGT reitingo vietą. Didžiausia intriga vyko tarp Pauliaus Baltramonaičio ir Gedimino Mackelio. Prieš prasidedant mačui, sportininkai buvo atitinkamai 3-oje ir 4-oje LGT reitingo lentelės vietoje. Pergalė tiek vienam, tiek kitam sportininkui užtikrintų galutinę trečią vietą LGT turo reitingo lentelėje. Rezultatu 5&4 Gediminas Mackelis įveikė Paulių Baltramonaitį ir tapo 2019 metų Lietuvos Match Play Čempionu.

Penktoje vietoje liko Valentas Ivančenka, šeštoje Rimantas Kupstas, septintoje Paulius Vasiliauskas, aštuntoje Haroldas Barauskas, devintoje Andrius Grigas, dešimtoje Eimutis Likadzijauskas, vienuoliktoje Laurynas Mitkus, dvyliktoje Vytautas Motiejūnas, tryliktoje Giedrius Zinkus, keturioliktoje Vilhelmas Antanaitis, penkioliktoje Mantas Stankyavichyus ir šešioliktoje Povilas Markauskas.

Lietuvos Match Play Čempionato 2-oje grupėje varžėsi 6 stipriausios moterys. Augustė Skolskytė ir Inga Zinkuvienė, užfiksavusios geriausius gross Stroke play rezultatus penktadienį, automatiškai kvalifikavosi į pusfinalį. Augustė pusfinalyje susitiko su Gabriela Maculevič, kuri ketvirfinalyje paskutinėje duobutėje nugalėjo Laimą Drazdauskienę. Ingos pusfinalio priešininkė tapo Džilda Antanavičienė, kuri ketvirtfinalyje rezultatu 2&1 įveikė Indrę Juozaitytę.

Pusfinalyje Augustė Skolskytė rezultatu 3&1 įveikė Gabrielą Maculevič. O Inga Zinkuvienė rezultatu 2&1 įveikė Džildą Antanavičienę. Gabriela Maculevič nebetėse varžybų ir trečia vieta automatiškai atiteko Džildai Antanavičienei. Kovoje dėl pirmos vietos, rezultatu 3&2 Augustė skolskytė įveikė Ingą Zinkuvienę ir tapo 2019 m. Lietuvos Match Play Čempione.

LGT reitingas 2019 – Vyrai

2019 m. Lietuvos Vyrų Golfo Turo nugalėtoju tapo Gediminas Markevičius. Gediminas sužaidė šešiuose turo etapuose. Jis užėmė penkias pirmas vietas. Jis tapo Klaipėdos PPAR tarės, LTOK prezidentės taurės, Karaliaus Mindaugo taurės, Lietuvos golfo čempionato ir Lietuvos atvirojo mėgėjų čempionato nugalėtoju. Gedimino pėdomis, antroje vietoje žengia dvylikametis Giedrius Mackelis. Šį sezoną jis ne tik pradėjo žaisti su visais vyrais nuo tų pačių starto aikštelių, ženkliai pasigerino hcp, laimėjo XIII Lexus golfo turnyrą, bet ir viso sezono metu demonstravo puikią formą ir begalę kartų lipo ant nugalėtojų pakilos. Trečioje vietoje jo brolis Gediminas Mackelis, simboliškai laimėjo pirmą ir paskutinį LGT turnyrą. Jis tapo LGF taurės čempionu ir Lietuvos Match Play čempionu. Ketvirtoje vietoje, atkakliausias LGT žaidėjas Paulius Baltramonaitis. Jis sužaidė visuose etapo turnyruose kuriuose demonstravo stabilią sportinę formą. Penktoje vietoje, dar vienas brolis Mindaugas Markevičius. Metai po metų demonstruojantis stabilią formą, laimėjęs STIHL golfo turnyrą, bet dėl traumos praleido du paskutinius LGT etapus.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

LGT reitingas 2019 – Moterys

2019 m. Lietuvos Moterų Golfo Turo nugalėtoja tapo Gilė Bitė Starkutė. Gilė dėl savo intensyvaus varžybų grafiko spėjo sužaisti tik keturiuose LGT etapuose, bet jai to užteko kad tapti nugalėtoja. Ji laimėjo LGT taurę, LTOK prezidentės taurę, Lietuvos golfo čempionatą ir Lietuvos atvirąjį golfo mėgėjų čempionatą. Antroje vietoje Indrė Juozaitytė užėmusi pirmą vietą Klaipėdos PPAR taurėje. Trečioje vietoje. Trečioje vietoje stabiliai savo žaidimą tobulinanti Inga Zinkuvienė. Ketvirotje vietoje, tik tris turnyrus sužaidusi ir nugalėjusi Karaliaus Mindaugo taurėje Saulė Jarašūnaitė. Penktoje vietoje, stabiliai žaidžianti ir STIHL golfo turnyrą nugalėjusi Ilona Katkevičienė. Privalome paminėti, ir Džildą Antanavičienę, ji buvo atkakliausia moterų tarpe ir sužaidė visuose etapuose ir tuo pačiu užėmė septiną vietą reitinge.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab