Lietuvos Golfo Turas (8/10) – apžvalga

Ne už kalnų ruduo, o su rudeniu ir golfo sezono pabaiga. Rugsėjį įvyks du paskutiniai Lietuvos golfo turo etapai – VII-asis West Express golfo turnyras Europos Centro Golfo Klube ir Lietuvos „Match Play“ čempionatas 2019 Sostinių Golfo Klube.

O rugpjūtį Lietuvos golfo turas buvo išsikėlęs iš Vilniaus golfo aikštynų. Mėnesio pradžioje, Klaipėdoje įvyko Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas 2019, kuriame buvo dalinamos didžiausios reitingo taškų sumos. Vyrų kategorijoje nugalėtoju tapo Gediminas Markevičius, 71, 74, 74 (219). Antroje vietoje, keturiolikmetis Oskaras Belousovas, 78, 84, 77 (239). Anglas James Thomson užėmė trečią vietą, 82, 80, 80 (242).

Moterų kategorijoje, paskutinį savo turnyrą Lietuvoje šiais metais sužaidusi Gilė Bitė Starkutė, 77, 75, 77 (229) tapo nugalėtoja. Antroje vietoje Indrė Juozaitytė, 102, 104, 99 (305). Trečioje vietoje Audronė Butkevičienė, 118, 111, 100 (329).

Mėnesio pabaigoje, Druskininkuose įvyko STIHL golfo turnyras 2019. Turnyras nudžiugino puikiais rezultatais. Iš 54 vyrų kurie varžėsi gross kategorijoje, net 7 sužaidė mažiau 80 smūgių. O keturi žaidėjai užėmė pirmas vietas Lietuvos golfo reitinge. Mindaugas Markevičius, Giedrius Mackelis, Paulius Baltramonaitis ir Rolandas Gaidys sužaidė per 76 (+5) smūgius. Vėliau per peržaidimą, Mindaugas Markevičius nurungė savo varžovus ir tapo STIHL Čempionu.

Moterų kategorijoje nugalėtoja tapo Ilona Katkevičienė 94 (+23). Antroje vietoje Audronė Butkevičienė 98 (+27). Trečioje vieotje Lenkė Barbara Kielich 102 (+31).

Reitingas – Vyrai

Pirmoje vietoje, būsimas 2019 m. Lietuvos golfo turo Čempionas Gediminas Markevičius. Antrą vietą jau beveik užsitikrino dvylikametis Giedrius Mackelis. Trečioje vietoje, po pergalės STIHL golfo turnyre Paulius Baltromonaitis ir toliau didina persvarą prieš savo varžovus. Ketvirtoje vietoje su labai maža persvara Gediminas Mackelis. Į penktą vietą, po pergalės STIHL golfo turnyre pakilo Mindaugas Markevičius. Mindaugas Vaičius, Rolandas Gaidys ir Oskaras Belousovas dar turi realių šansų šoktelėti į Top 4. Viliui Belousovui ir Laurynui Mitkui reikia pasisitengti ir neužleisti Top 10 vietų.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Reitingas – Moterys

Pirmoje vietoje, tik keturis įskaitinius turnyrus sužaidusi Gilė Bitė Starkutė. Jai ant kulnų lipa dar kelios sportininkės – antroje vietoje esanti Indrė Juozaitytė ir trečioje vietoje esanti Saulė Jarašūnaitė. Į ketvirtą vietą, po pergalės STIHL golfo turnyre pakilo Ilona Katkevičienė. Į Top 5 dar gali pakliūti visos likusios sportininkės – penktoje vieotje esanti Audronė Butkevičienė, Inga Zinkuvienė – šešta, septintoje esanti Diana Jackūnė, aštuntoje esanti Laura Mitkuvienė, devintoje esanti Gabriela Maculevič ir dešimtoje vietoje esanti Džilda Antanavičienė.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Iki susitikimo priešpaskutiniame Lietuvos Golfo Turo etape – VII-asis West Express golfo turnyre.