Kviečiame dalyvauti Lietuvos Match Play čempionate

Rugsėjo 22-23 dienomis „Europos Centro Golfo Klube“ vyks paskutinis šių metų Lietuvos golfo federacijos organizuojamas turnyras – „Lietuvos Match Play čempionatas“. Jame susirungs stipriausi šio sezono Lietuvos Golfo Turo reitingo žaidėjai: pirmas 16-ą vietų užėmusių vyrų ir 8-ias aukščiausias vietas užėmusios moterys. Šie dalyviai varžysis dėl pagrindinio trofėjaus – pereinamojo Lietuvos Match Play čempiono diržo. Kad sudaryti pačias palankiausias sąlygas sportininkams dalyvauti ir susikoncentruoti į geriausių rezultatų siekimą, „Europos Centro Golfo Klubas“ suteikė išskirtines sąlygas stipriausiems šių metų Lietuvos sportininkams dalyvauti čempionate nemokamai.

Dalyviai varžysis „Match Play“ formatu. Pagal šio sezono Lietuvos Golfo Turo reitinge užimtas vietas dalyviai bus paskirstyti į poras: pirmąją vietą vyrų kategorijoje užėmęs sportininkas žais prieš  šešioliktą vietą užėmusį sportininką, antrąja vietą užėmęs – prieš penkioliktąją, trečiąją vietą užėmęs – prieš keturioliktąją ir t.t. Laimėjęs sportininkas tęs kovą dėl čempiono vardo, o pralaimėjęs – tęs dėl 9-osios. Pirmojo etapo poras ir potencialius varžovus kituose etapuose galite rasti šiose nuorodose:


Vyrai žais po 2 aštuoniolikos duobučių etapus kasdien, o moterys – 2 devynių duobučių etapus pirmąją dieną bei 1 aštuoniolikos duobučių etapą antrąją.

Čempionate taip pat kviečiami dalyvauti ir visi kiti Lietuvos golfo žaidėjai, nepatekę tarp stipriausių 16-uko ar 8-uko. Šie sportininkai varžysis „Stroke net Match Play“ formatu – t.y. sportininkas, turintis prastesnį HCP, nei jo varžovas, gaus papildomų smūgių pranašumą prieš savo varžovą, tad visų sportininkų pajėgumas bus labai artimas ir visi žaidėjai privalės atiduoti visas jėgas, norėdami nugalėti oponentą.

Maksimalus šios kategorijos dalyvių limitas – 48 sportininkai. Vyrai ir moterys dalyvaus bendrose grupėse. Pasibaigus registracijai sportininkai bus paskirstyti pagal handikapą į 2 arba 3 grupes (priklausomai nuo dalyvių skaičiaus) ir burtų keliu jiems bus priskirti numeriai, pagal kuriuos jie bus paskirstyti į pirmojo etapo poras ir sudėlioti į identiškas lenteles, kaip LGT TOP vyrų/moterų nuorodose aukščiau.

Šioje kategorijoje sportininkai žais po 2 devynių duobučių etapus kasdien. Visi sportininkai – tiek laimėję, tiek pralaimėję kiekviename etape – žais visus keturis raundus, kol paaiškės galutinė sportininko užimta vieta.

Dalyvio mokestis – 80 Eurų. Į kainą įskaičiuotas ir maitinimas abi dienas.

Pilnus turnyro nuostatus ir naudingas nuorodas galite rasti šioje nuorodoje:

Kaip žaidžiamas „Match Play“ formatas?

Šiuo formatu varžosi du žaidėjai vienas prieš kitą. Žaidėjo tikslas yra laimėti kuo daugiau atskirų laukų prieš savo varžovą – t.y. įveikti lauką per mažiau smūgių, o ne atlikti mažiau smūgių per visą raundą. Mačo būsena yra išreiškiama terminais nusakant: kiek „laukų pirmaujama“ arba „lygiosios“ ir kiek „liko žaisti“. Pvz.: Žaidėjas „X” pirmauja 2 laukais prieš žaidėją „Y”, likus žaisti 4 laukus.

Jei vienas iš dalyvių pirmauja didesniu laimėtų laukų skaičiumi, nei liko žaisti laukų (pvz.: likus žaisti 3 laukus vienas iš dalyvių pirmauja 4-iais laukais), tuomet raundas stabdomas ir nugalėtoju skelbiamas pirmaujantis sportininkas.

Jei sužaidus nustatytą laukų skaičių dalyviai žaidžia lygiosiomis, žaidžiamas pratęsimas iki pirmo laimėto lauko, tęsiant paeiliui nuo to lauko, kuriame mačas buvo pradėtas.

Kaip žaidžiamas „Stroke net Match Play“ formatas?

Šis formatas žaidžiamas identiškai, kaip prieš tai aprašytas „Match Play“ formatas, o vienintelis skirtumas yra tai, jog žaidėjas, turintis aukštesnį handikapą, tam tikruose laukuose gauna palengvinimą – papildomus smūgius prieš savo varžovą.

Pvz.: Žaidėjo „X” žaidybinis handikapas yra 10, o žaidėjo „Y” – 15. Iš aukštesnio handikapo atėmus žemesnį gaunamas skirtumas yra 5. Šiuo atveju žaidėjas „Y” gauna po papildomą smūgį 5-iuose sunkiausiuose aikštyno laukuose (kurių sudėtingumo indeksas (angl. stroke index) yra nuo 1 iki 5). Tad minimuose laukuose žaidėjui „X”, norint laimėti lauką, reikės atlikti nebe vienu, o dviem smūgiais mažiau nei žaidėjui „Y”.