Puikus G. B. Starkutės pasirodymas Škotijoje, J. Budrikiui pritrūko iki finalo

Balandžio 4 – 6 dienomis Škotijoje, Monifieth Golf Links aikštyne, vyko „Scottish Girls’ Open Championship” golfo čempionatas, kuriame dalyvavo perspektyvioji sportininkė iš Lietuvos – Gilė Bitė Starkutė. Prestižiniame turnyre viso varžėsi 120 dalyvių iš 13 pasaulio šalių.

Lietingu ir atšiauru oru vykusios varžybos, kuomet jutiminė temperatūra vietomis buvo net -3 laipsniai, pareikalavo didžiulo susikaupimo ir valios pastangų. Pirmąją dieną visoms dalyvėms sunkiai sekėsi prisitaikyti prie aikštyno ir oro sąlygų, tad vidutinis dienos rezultatas tebuvo 85,22 smūgio (aikštyno par – 73). Gilei pavyko sužaisti kiek geriau, nei dienos vidurkis – aikštyną įveikė 84 smūgiais. Geriausiai tądien pasirodžiusi sportininkė iš Anglijos aikštyną visgi sugebėjo įveikti žemiau aikštyno par – 72 smūgiais (-1).

Antrąją dieną, dalyvėms geriau prisitaikius prie oro sąlygų, rezultatai akivaizdžiai pagerėjo. Vidutinis aikštyno įveikimo rezultatas buvo 79,64 smūgio. Ne išimtis ir Gilė – jos pasiektas rezultatas – 78 smūgiai. Verta paminėti, jog antroje aikštyno duobutėje (par 5) Gilei pavyko atlikti „Eagle” – t.y. įmušti į duobutę 2 smūgiais mažiau, nei nustatyta – fantastiškai sužaista duobutė!

Susumavus dviejų raundų rezultatus Gilė įsitaisė tarp 60 geriausių dalyvių ir pateko į finalinį raundą.

Trečią dieną Gilė užfiksavo geriausią savo čempionato rezultatą – aikštyną įveikė 77 smūgiais (+4) ir galutinėje įskaitoje pasidalino 37 vietą (239 smūgiai, +20) su dar 4 varžovėmis. Nuo čempionato nugalėtojos iš Velso – Fifon Tynan, lietuvaitė atsiliko 21 smūgiu. Nugalėtojos rezultatas – 218 smūgių (-1).

Pilnus rezultatus galite rasti šioje nuorodoje.

Gilė Bitė Starkutė. Nuotrauka: Arūnas Starkus

Balandžio 2 – 5 dienomis ir 7 – 11 dienomis Egipte vyko du „Mediterranean Tour” etapai: pirmasis – „Dreamland Pro Classic 2018” Dreamland Golf Course aikštyne, bei antrasis – „Mediterranean Tour Final” Allegria golfo aikštyne. Šiuose etapuose dalyvavo profesionalus Lietuvos golfo žaidėjas – Juozapas Budrikis. Šiemet J. Budrikis jau dalyvavo dvejuose profesionalų turo etapuose, tačiau abejuose šiek tiek pritrūko ir į finalinį etapą nepateko.

Dramland Pro Classic 2018 etapas Juozapui prasidėjo gana sunkiai. Kaip savo facebook paskyroje teigė pats J. Budrikis, jam sunkiai sekėsi atlikti vidutinio atstumo smūgius, tad ir galutinis rezultatas nedžiugino – 80 smūgių (+8). Antrąją dieną Juozapas susikaupė ir jam pavyko pagerinti raundo įveikimo rezultatą – 78 smūgiai (+6), tačiau to nepakako, kad bendroje įskaitoje pakliūti tarp Top 22 dalyvių ir keliauti į finalinį raundą.

Pilnus rezultatus galite rasti šioje nuorodoje.

Kiek geriau Juozapui Budrikiui sekėsi antrajame etape Egipte – „Mediterranean Tour Final”. Pirmąją dieną Allegria aikštyną Juozapas įveikė 75 smūgiais (+3) ir šis rezultatas jam leido dalintis 26 poziciją su dar keliais sportininkais. Kaip minėjo pats sportininkas – raundo pradžia buvo gera – pavyko atlikti keletą „birdies”, tačiau antroje raundo pusėje pasitaikė viena kita klaida ir tai sutrukdė pasirodyti dar geriau.

Antrąjį raundą Juozapas pradėjo užtikrintai ir po pirmų penkių duobučių dar žaidė „į minusą” (1 birdie ir 4 par), tačiau vėliau sekė trys iš eilės „bogey”. Antroje pusėje ir vėl pavyko geriau pradėti, tačiau rizikuojant ir bandant pasiekti maksimalų rezultatą visgi išvengti kaidų nepavyko ir tai stipriai įtakojo dienos rezultatą – 76 smūgiai (+4). Deja, bet susumavus abiejų dienų rezultatus, Juozapas čempionatą baigė 31 vietoje ir į finalą nepateko.

Pilnus rezultatus galite rasti šioje nuorodoje.

Juozapas Budrikis. Nuotrauka: Mediterranean Tour