Golfo federacijos prezidentu išrinktas Nepriklausomybės akto signataras Česlav Okinčic

Lietuvos golfo federacijos (LGF) narių susirinkime vienbalsiai išrinktas naujasis federacijos prezidentas. Juo tapo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signataras, Vilniaus universiteto tarybos narys, advokatas Česlav Okinčic. Golfas naujam prezidentui nesvetimas, Č. Okinčic jau yra įsiliejęs į LGF veiklą, jau kelis metus yra Lietuvos golfo garbės ambasadoriumi, aktyviai prisideda prie golfo populiarinimo. Pats yra aistringas golfo žaidėjas bei šio Olimpinio sporto entuziastas.

Naujai išrinktas prezidentas akcentavo svarbiausius dalykus, kurie padėtų populiarinti golfą Lietuvoje – naujų prieinamų golfo treniruočių aikštynų įrengimą miestų teritorijose, bendradarbiaujant su savivaldybėmis, pritraukiant ES bei privačių rėmėjų lėšas. Tarptautinių varžybų rengiamų Lietuvoje lygio kėlimas, Lietuvos golfo rinktinės dalyvavimas Europos bei pasaulio golfo pirmenybėse.

„Tęsime jau vykdomus sėkmingus projektus, kaip Lietuvos mokyklų mažojo golfo čempionatas bei ieškosime naujų galimybių plėtoti ir puoselėti golfą Lietuvoje, pasitelkiant kitų šalių gerąją praktiką. Tuo tikslu gerinsime ryšius su kaimyninių šalių golfo federacijomis, sieksime didinti LGF vaidmenį tarptautinėse golfo organizacijose. Tikime, jog tai padės pritraukti Europos ar net pasaulio lygio čempionatų bei padės auginti savo čempionų kartą.“ – Dėstė Č.Okinčic

Č.Okinčic pakeitė Rymantą Juozaitį, ėjusį pareigas nuo 2015 m., kuris atsistatydino iš šio posto dėl asmeninių priežasčių.

„Susikaupė daug verslo reikalų, į kuriuos dabar turiu koncentruotis. Nuo golfo tikrai nepabėgu ir galbūt po kelių metų galėsiu grįžti į šį postą, tačiau dabar turiu atsitraukti. Pasimatysime varžybose ir golfo renginiuose, o federacijos komanda žino, jog prireikus, visada gali kreiptis patarimų ar pagalbos, kurią mielai suteiksiu. Naujajam prezidentui linkiu sėkmės ir kantrybės, kadangi norint populiarinti golfą Lietuvoje vis dar yra daug iššūkių. Esu tikras, jog Česlav su jais susitvarkys, juolab jis jau turi puikiai suformuotą darbo komandą, su kuria teko dirbti du su puse metų. Žinau, kad atiduodu federacijos vairą į geras rankas.“ – Sakė Rymantas Juozaitis.

Šiandien Lietuvos golfui svarbiausia yra jo ateitis – jaunimo bei vaikų įtraukimas sportuoti, tuomet jie turi galimybių tobulėti iki aukščiausio lygio bei siekti net Olimpinių medalių. Šiomis dienomis Maltoje vyksta šalies golfo jaunimo čempionatas, kur yra išvykę 3 Lietuvos atstovai: Broliai Vilius ir Oskaras Belousovai bei Valentas Ivančenka. Po pirmosios varžybų dienos geriausiai sekasi Viliui, kuris užima 26-ąją vietą iš 96 dalyvių.

„Naudodamasis proga noriu visus pakviesti gegužės 13 d. sudalyvauti Lietuvos nacionalinėje golfo dienoje – visuose golfo aikštynuose durys bus atviros ir visi norintieji nemokamai bus supažindinti su šia nuostabia sporto šaka, atlikti pirmuosius savo golfo smūgius lydimi profesionalų.“ – Pridėjo Česlav Okinčic.