Lietuvių startas Baltic Senior Cup 2016

Praėjusį savaitgalį Estijoje, Otepää Golf Center golfo klube, įvyko „Seniors Baltic Cup” senjorų turnyras. Jame dalyvavo ir būrys Lietuvos atstovų. Geriausiai pasirodė Jolanta Jazbutienė, per dvi dienas surinkusi 65 stableford taškus, bei užėmusi antrąją vietą moterų senjorių grupėje.

Taip pat dalinamės ir vieno iš dalyvių, Kęstučio Jazbučio, mintimis iš šio turnyro:

Laukas Otepaa tikrai nelengvas, bet įdomus. Jeigu sudėtume Sostinių ir Villono (kol dar nebuvo miškai pažymėti raudonais kuoliukais, kaip vanduo) būtų beveik analogiškas. Sostinių golfo klubas su savo kalnais ir pakalnėmis, tik miške. Vien ką reiškia daugiau nei 600 m šešiaparė duobutė. Labai daug aklų smūgių, nes nežinai kur ir kiek mušti, nelengva, ypač nežinantiems. Grynai labai sunkai nuspėjami, nes nemažai sąmanų, sunkiai prognozuojami, bet greiti.

Žaidžiau ten prieš kokius 5 metus, tada labai patiko, todėl ir važiavau šį kartą. Ir dar važiuočiau, jeigu kas kvies.

Organizacija kaip pramoginio renginio puiki. Tai akcentavo  ir turnyro organizatorius, Ulo Vohimets, tikslas daugiau ne varžytis, tačiau pabendrauti, smagiai praleisti laiką. Šia prasme organizacija tikrai puiki. Užteko visko ir skanių valgių ir vyno, gyva muzika, šokiai, klubhauso sauna su vaizdu į 9 duobutę įš saunos terasos, upeliai alaus saunoje (ne visiems, nes Estijoje leidžiama 0 promilių vairuotojui).

Varžybų organizacija taip pat gera, mes važiavom individualiai, pasižaisti, praleisti laiką, be to ir komanda nepilna, tad nebuvo labai prasmės gilintis į skaičiavimo sistemą. Panašiai kaip ir Lietuvos tarpklubinėse varžybose rinko tam tikrą skaičių geriausių žaidėjų iš visų dalyvavusių. Estai be konkurencijos, jų buvo gal 70, mūsų tik 8, latvių – dvigubai daugiau nei mūsų, tad komandinis nugalėtojas buvo aiškus dar neprasidėjus varžyboms.

Po pirmo raundo įvyko atstovų susirinkimas, aš dalyvavau jame, tik įspėjau, kad nesu įgaliotas Lietuvos golfo federacijos ir galiu pareikšti tik savo nuomonę. Buvo priimtas sprendimas sekančiais metais, trečią liepos savaitgalį vėl organizuoti turnyrą Otepaa Golf klube.

Aš išsakiau savo asmeninę nuomonę, kad turėtų būti sudarytos komandos su konkrečiais asmenimis ar 5 ar 10 ar keliolikos asmenų, o likusieji  gali varžytis individualiai. Ulo sakė pagalvos ir dar bendraus su kitomis federacijomis ir priims sprendimą.

Moterys sužaidė puikiai 2, 4 ir 7 vietos. Vyrai in veteranai per viduriuką, gėdos taip pat nepadarė.

Na, žinoma, uniforma buvo fantastinė, dėkojame Lietuvos Golfo Federacijai ir prezidentui asmeniškai – visiems nušluostėm nosį ir garsinom Lietuvos vardą. Gražu, gėdos nepadarėm.

Valioooo Jūratei, Violetai, Jolantai, Reginai, Lazariui, Antanui, Algirdui!