Lietuvos Match Play čempionate triumfavo G. B. Starkutė ir G. Markevičius

Rugsėjo 22-23 dienomis Europos Centro Golfo Klube vyko paskutinis šio sezono Lietuvos golfo federacijos organizuojamas turnyras – „Lietuvos Match Play čempionatas”. Nepralaimėję nė vieno mačo, nugalėtojais tapo Lietuvos rinktinių vedliai – Gilė Bitė Starkutė ir Gediminas Markevičius. Jiems atiteko ir įspūdingi pereinamieji trofėjai – čempionų diržai.

Moterų kategorijoje pusfinaliuose susitiko Gilė Bitė Starkutė prieš Ingą Zinkuvienę (Gilė laimėjo rezultatu 6&5) ir Saulė Jarašūnaitė prieš Indrę Juozaitytę (Saulė laimėjo 7&6). Finale nugalėtoja paaiškėjo 16 duobutėje, kurią Gilė Bitė Starkutė laimėjo ir nebepavejamai išsiveržė į priekį. Galutinis finalo rezultatas 4&2. Čempione tapo Gilė Bitė Starkutė, antroji liko Saulė Jarašūnaitė. Mače dėl trečiosios vietos triumfavo Inga Zinkuvienė, įveikusi Indrę Juozaitytę rezultatu 3&2.

Vyrų kategorijoje pusfinaliuose susitiko broliai Gediminas ir Mindaugas Markevičiai, bei Darius Momkus prieš Donatą Puodžiukyną. Markevičių dvikovos nugalėtoju tapo Gediminas Markevičius (6&5), o antrame pusfinalyje triumfavo Darius Momkus (4&2). Finale vyko įtempta kova tarp Lietuvos rinktinės narių. Darius Momkus nepaleido Gedimino Markevičiaus į priekį ir stengėsi išnaudoti kiekvieną atsiradusią progą, tad nugalėtojas paaiškėjo tik 17 duobutėje, kurią sėkmingiau sužaidė Gediminas. Galutinis rezultatas – 3&1. Mačas dėl trečiosios vietos vyko dar įtempačiau – jame nugalėtojas paaiškėjo tik sužaidus paskutinę duobutę. Visą raundą apyligiai žaidę Mindaugas Markevičius ir Donatas Puodžiukynas atidavė visas savo jėgas, o poros nugalėtoju tapo Donatas. Penktąją vietą ir „Paguodos taurę” vyrų kategorijoje laimėjo Donatas Pauliukonis, įveikęs Pavelą Borisovą rezultatu 1Up.

I-oje HCP kategorijoje į finalą iškopė Giedrius Oliškevičius, įveikęs Gediminą Mackelį rezultatu 1Up, ir Evaldas Kulbokas, įveikęs Kajų Pacauską rezultatu 3&2. Finalas vyko įtemptai, o nugalėtojas paaiškėjo sužaidus 17 duobučių. Evaldas Kulbokas, iki jos pirmavvęs 2 duobutėmis, laimėjo 17-ąją ir tuo pačiu pirmą vietą. Mače dėl trečiosios vietos triumfavo jaunasis Kajus Pacauskas, įveikęs Gediminą Mackelį rezultatu 3&2. Penktą vietą ir „Paguodos taurę” laimėjo Darius Vyšniauskas, įveikęs Raimondą Balčiūną rezultatu 5&3.

II-oje HCP kategorijoje į finalą prasibrovė Vytautas Kukarskas (įveikęs Vilių Žitkauską rezultatu 3&2) ir Karolis Samušis (įveikęs Dmitrijų Syčiovą). Finale užtikrintai žaidęs Vytautas Kukarskas nepaliko vilčių Karoliui Samušiui ir iškovojo primąją vietą rezultatu 7&5. Mače dėl trečiosios vietos taip pat užtikrintai nugalėjo Vilius Žitkauskas, įveikęs Dmitrijų Syčiovą rezultatu 8&6. Penktoji vieta ir „Paguodos taurė” atiteko Dianai Jackūnei, kuri įveikė Mindaugą Glinskį rezultatu 1Up.

Lietuvos Match Play čempionato kategorijų lentelės: