Lietuvos rinktinės narė atstovauja šaliai Europos Moterų Mėgėjų Golfo Čempionate

Galime garsinti savo šalį ne tik skindami laurus krepšinio ar plaukimo sporte, bet ir demonstruodami aukštą lygį golfe. Tiesa ta, jog mūsų rinktinės golfo žaidėjai jau pasiekė lygį, kuris leidžia kvalifikuotis į svarbiausius tarptautinio masto čempionatus. Tad vietos abejonėms dėl šviesios šio sporto ateities Lietuvoje nelieka – reikia tik didžiuotis ir palaikyti.

Liepos 25 – 28 dienomis daugkartinė Lietuvos čempionė, pajėgiausia šalies sportininkė, Gilė Bitė Starkutė dalyvauja Europos Moterų Mėgėjų Golfo Čempionate. Tai ypač svarbus aukščiausio lygio čempionatas, Europos mastu neturintis sau alternatyvos. Vien turėti garbės pakliūti į jį gali toli gražu ne kiekviena sportininkė. Pagal čempionato keliamas taisykles, kiekvienai valstybei yra rezervuojama viena vieta žaidėjui, su sąlyga jog sportininkė atitinka reikiamą meistriškumo įvertį. Taigi atstovauti šalį yra deleguojama tik geriausia iš geriausių.

Europos Centro Golfo klubo narė Gilė Bitė Starkutė žaidžia golfą jau vienuolika metų. Per tą laiką ji tapo 2017-ųjų metų Latvijos Atvirojo Čempionato nugalėtoja, triskart Lietuvos čempionė, šiemet iškovojo 4-ąją vietą Vokietijos Moterų Atvirajame Čempionate, 2016-ais atstovavo šalį prestižiniame The Junior Open turnyre bei dalyvavo dar daugelyje kitų pasaulinio masto turnyrų. Pasaulio mėgėjų Golfo Reitinge sportininkė užima 758-ą vietą. Šiais metais šiame reitinge aukštyn pakilusi per kelis šimtus pozicijų ji padarė neįtikėtiną pažangą.

Šį kartą vidinio susikaupimo, gero fizinio pasirengimo ir idealiai ištobulintos technikos G. B. Starkutei prireiks Slovakijoje. Europos Moterų Mėgėjų Golfo Čempionatas 2018 vyks Penati Golf Resort aikštyne. Dalyvių sąraše – 144 geriausios žaidėjos iš visos Europos. Lietuvos atstovė turės susidoroti su didžiule konkurencija ir nepalikti vietos jauduliui. Ankstesni Gilės Bitės Starkutės laimėjimai bei trenerių atsiliepimai apie ypatingą sportininkės atsidavimą golfui liudija patys už save. Dėl to lieka tik sekti rezultatus ir tikėti sėkme.

Pirmąjį raundą Gilė Bitė Starkutė pradės trečiadienį 15:50 Lietuvos laiku.

Kviečiame palaikyti ir sekti sportininkės rezultatus šioje nurodoje: