Europos mėgėjų golfo čempionato pradžia – jau rytoj! Dalyvauja Gediminas Markevičius

Birželio 27 – 30 dienomis Olandijoje vyks svarbiausias individualus Europos Golfo Asociacijos (EGA) organizuojamas vyrų turnyras – Europos mėgėjų golfo čempionatas. Šiame turnyre varžysis 144 stipriausi sportininkai iš Europos bei kitų pasaulio šalių. „Royal Hague Golf & Country Club” golfo aikštyne, kuris kasmet nominuojamas tarp 100 geriausių aikštynų pasaulyje bei pakliūna į TOP 5-etuką Europoje, pirmą kartą varžysis ir Lietuvos atstovas – Gediminas Markevičius. Devyniolikmečio sportininko lauks stiprus išbandymas – visų varžovų handikapai (meistriškumo įvertis – HCP) yra pliusiniai, tad tai tik dar labiau motyvuos perspektyvųjų lietuvaitį nenusileisti ir parodyti visus savo sugebėjimus. 31-ąjį kartą rengiamo čempionato nugalėtojui atiteks ne tik Europos mėgėjų čempiono vardas, bet ir vieta prestižiniame „The Open” čempionate Škotijoje. Anksčiau Europos mėgėjų golfo čempionais yra tapę tokie garsūs sportininkai, kaip Rory McIlroy, Sergio Garcia, Victor Dubuisson ir Stephen Gallacher.

Gediminas Markevičius jau yra atvykęs ir ruošiasi čempionatui. Anot sportininko, gerai įveikti aikštyną bus didelis iššūkis:

„Šis golfo aikštynas labai kalvotas ir siauras – praktiškai negali matyti kamuoliuko nusileidimo zonų, tad tikrai bus ką veikti. Ridenimo aikštelės gana lėtos, tačiau beveik visos iškeltos – nepataikius tiesiai į ridenimo aikštelę kamuoliukas nuriedės ir teks čipinti iš kokių 30 m.”

Europos mėgėjų golfo čempionatas startuoja birželio 27 dieną – trečiadienį.

Kviečiame palaikyti Gediminą Markevičių ir sekti jo rezultatus šioje nuorodoje: