Baltarusijos atvirojo čempionato nugalėtojas – Valentas Ivančenka

Gegužės 26 dieną „The V Golf Club“ aikštyne šalia Vilniaus įvyko jubiliejinis – dešimtasis Baltarusijos atvirasis golfo čempionatas „X Golf Open Cup of Belarus“. Jame varžėsi 40 dalyvių iš Baltarusijos, Rusijos bei Lietuvos. Sportininkai varžėsi ne tik individualiose grupėse, bet ir specialiose nominacijose.

Tarp vyrų geriausiai pasirodė jauniausias šio čempionato dalyvis bei perspektyvus Lietuvos jaunimo rinktinės narys – Valentas Ivančenka, aikštyną įveikęs 85 smūgiais (+13 smūgių virš aikštyno PAR). Antrą ir trečią vietas užėmę sportininkai atitinkamai atliko 86 ir 87 smūgius. 14-mečiui sportininkui nesutrukdė ir tai, kad šiuo metu jo pagrindinis tikslas – sėkmingai užbaigti mokslo metus, tad ruoštis čempionatui Valentas negalėjo pilna  jėga. Visgi kruopštus pasiruošimas sezono pradžioje leido sutelkti jėgas ir susikaupti tuomet, kai to labiausiai reikėjo. Puikiai sužaistas raundas Valentui garantavo ir pirmą vietą stipriausioje vyrų Stableford kategorijoje (35 Stableford taškai). Negana to, jaunuolis nušluostė varžovams nosį ir specialiojoje kategorijoje – „Smūgis arčiausiai duobutės“. Jo smūgiuotas kamuoliukas sustojo per 3,64 m. nuo duobutės.

Sportininko pergale džiaugėsi visi – ir artimieji, ir treneris Vytautas Gedminas, ir Valento Ivančenkos atastovaujamo golfo klubo „The V Golf Club“ kolektyvas su direktoriumi AJ Steyn priešakyje. Net čempionato dalyviams ir organizatoriams iš Baltarusijos tai buvo didelė staigmena ir daugelis sunkiai galėjo patikėti, kad Lietuvoje auga toks perspektyvus golfo jaunimas. Ypatingai malonu ir didelio dėmesio sulaukė Valento mama Zita, kuri taip pat žaidžia golfą ir kurios dėka jaunuolis atrado golfą. Savo sunų mama nuolat lydi visose golfo varžybose Lietuvoje ir užsienyje.

Baltarusijos Ambasados Lietuvoje ir Baltarusijos Golfo Asociacijos atstovai negailėjo gražių žodžių bei padėkų mamai, o pasak pačios Zitos, „tai pati geriausia motyvacija ir atlygis judėti tikslo link bei siekti vis geresnių rezultatų, nes mes tai galime. Dėmesys ir padėka buvo tikrai išskirtinė – jaučiausi lyg bučiau laimėjusi aš pati. Daugeliui turėjau papasakoti, kuo maitinu Valentą, kaip ir kiek treniruojamės ir ar taikau prievartą treniruojantis ir taip pat sunkai galėjau įtikinti, kad Valentas tai daro su malonumu bei versti reikia sugrįžti iš golfo aikštyno į namus. Daugeliui dalyvių buvo garbės reikalas nusifotografuoti atminčiai su jaunuoju Baltarusijos čempionu, kuris įeis į Baltarusijos sporto istoriją ir bus išgraviruota pavadė ant laimėtos taurės. Baltarusijos žiniasklaida per sporto naujienų apžvalgas taip pat pranešė, kad „X Golf Open Cup of Belarus“ laimėjo lietuvis. Džiaugiamės, kad galime prisidėti prie Lietuvos vardo populiarinimo ir kad toks perspektyvus jaunimas auga.“ – teigė nugalėtojo mama.

Moterų kategorijoje nugalėtoja tapo Neringa Mackelienė, aikštyną įveikusi 102 smūgiais (+30 virš aikštyno par). Antrą ir trečią vietas taip pat užėmė Lietuvos atstovės – Džilda Antanavičienė (103 smūgiai) ir Violeta Soloveičikė (109 smūgiai).

Kol kas golfo sezonas tik įsibėgėja, tad tikimės, kad Lietuvos vardas golfo pasaulyje bus minimas dar ne kartą.