Lietuvos vyrų golfo rinktinė – European Team Shield Championship 2017 čempionai!

Baigėsi keturias dienas trukęs Europos Golfo Asociacijos („EGA“) organizuojamas „European Team Shield Championship 2017“ golfo čempionatas, kuriame dalyvavo 14 vyrų ir 11 moterų nacionalinių šalių rinktinių. Šiemet čempionatas vyko „Pravets Golf Club“ golfo aikštyne Bulgarijoje.

Pirmą kartą šiame čempionate dalyvavo ir Lietuvos sportininkai – vyrų ir moterų rinktinės, kurias sudarė po 4 žaidėjus. Užtikrintai pradėję, Lietuvos vyrų komanda nužygiavo iki pat finalo, kuriame po įnirtingos kovos ir pratęsimo nugalėjo Turkijos nacionalinę rinktinę.

Finale pirmą tašką Lietuvai iškovojo Juozapas Budrikis, vienetų varžybose įveikęs savo varžovą T. Kerem rezultatu “4&3” – tai reiškia pirmavo keturiais taškais likus žaisti tik 3 duobutes. Antrieji finalą baigė Mindaugas Vaičius ir Donatas Puodžiukynas, kurie kovėsi poroje dvejetų varžybose prieš G. Mutlu ir A. Leon Kerem. Deja, priešininkų duetas finale buvo stipresnis ir rezultatu „3&1” išplėšė išlyginamąjį tašką Turkijai (bendras rezultatas 1-1). Tad viskas sprendėsi paskutinėje vienetų akistatoje, kurioje Lietuvą atstovavo Gediminas Markevičius prieš turką Y. Taner. Sužaidus devynias duobutes (pusę aikštyno) priekyje dar buvo Turkijos sportininkas, tačiau kelios puikiai sužaistos duobutės leido G. Markevičiui išsiveržti į priekį. Likus žaisti dvi duobutės Y. Taner atsitiesė ir išlygino rezultatą, tačiau paskutines duobutes sportininkai sužaidė lygiai ir galutinis finalo rezultatas tapo lygus: 1,5 taško Lietuvos sąskaitoje ir 1,5 taško Turkijos. Tad buvo žaidžiamas pratęsimas, kurį tęsė Gediminas Markevičius ir Y. Taner. Sėkmingiau jame sekėsi lietuvaičiui, kuris po puikaus tolimo pirmo smūgio atsidūrė visai šalia ridenimo aikštelės, tuo tarpu jo varžovas atsidūrė užribyje. Nesugebėjęs atsitiesti varžovas paleido paskutinį tašką ir padovanojo istorinę pergalę Lietuvos vyrų rinktinei.

Momentai, kurie atmintyje išliks visiems laikams!

Posted by Golfans - Lietuvos ir pasaulio golfo naujienos on 2017 m. rugpjūčio 5 d.