Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionate triumfavo lietuvis ir austrė

Europos Centro Golfo Klubo aikštyne savaitgalį įvyko svarbiausios sezono varžybos – Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas. Jame dalyvavo ne tik geriausi šalies žaidėjai, bet ir svečiai iš užsienio. Vyrų varžybose pergalę netikėtai išplėšė Darius Momkus, o tarp moterų stipriausia buvo čempionės titulą apgynusi Florentina Hager iš Austrijos.

Lietuvos atvirajame čempionate iš viso dalyvavo 83 žaidėjai iš 14 skirtingų šalių. Kaip sako Lietuvos golfo federacijos (LGF) generalinis sekretorius Mindaugas Markevičius, šios varžybos, kaip ir kasmet, išsiskyrė savo aukštu lygiu.

„Šis turnyras ne be reikalo laikomas stipriausiu ir svarbiausiu Lietuvoje. Jame dalyviai varžosi dėl pasaulinio reitingo taškų (WAGR). Tai puiki galimybė lietuviams pasivaržyti ne tik tarpusavyje, bet ir su itin stipriais žaidėjais iš užsienio, ir tokiu būdu kelti savo meistriškumo lygį. Smagu matyti, kad tokie turnyrai teikia naudos ir padeda kelti bendrą mūsų šalies golfo lygį“, – teigia jis.

Anot LGF generalinio sekretoriaus, šiemet papildomos intrigos suteikė ir tai, kad turnyras vyko viename sudėtingiausių šalies aikštynų – Europos Centro Golfo Kube. Dalyvių nelepino ir oro sąlygos. Saule jie galėjo pasidžiaugti tik paskutinę turnyro dieną, o pirmuosius raundus lydėjo nestiprus lietus ir vėjas.

„Lyginant su „The V Golf Club“, kuriame varžytasi pernai, šį kartą žaidėjams reikėjo įveikti daugiau papildomų kliūčių, dar kartą pergalvoti savo žaidimo strategiją. Galima sakyti, kad vietiniai žaidėjai netgi turėjo šiokį tokį pranašumą, nes, skirtingai nuo užsieniečių, jie buvo geriau susipažinę su aikštyno specifika“, – dėstė M. Markevičius.

Vyrų kategorijoje su kliūtimis ir įtampa geriausiai tvarkytis sekėsi D. Momkui (233 smūgiai). Įdomu tai, kad po pirmosios turnyro dienos bendroje įskaitoje jis buvo tik penktas, tad tokio jo šuolio, kurį jis padarė per likusias dvi dienas, tikėjosi nedaugelis. Puikiai antrąjį ir trečiąjį raundus sužaidęs D. Momkus pralenkė ir čempiono titulą gynusį  vokietį Johannes Diederichs, ir geriausius Lietuvos golfo žaidėjus Gediminą Markevičių bei Juozapą Budrikį.

„Labai džiaugiuosi šia pergale, nes laimėjau prieš jaunus, pajėgius žaidėjus, kurie daug treniruojasi ir nuolat demonstruoja puikius rezultatus. Jaučiuosi įrodęs, jog žaisti golfą ir sėkmingai varžytis turnyruose gali bet kokio amžiaus žmogus. Pasiekti pergalę, manau, padėjo gerai nušlifuoti įgūdžiai, tačiau ne mažiau svarbi buvo ir sėkmė, už kurią dėkoju golfo dievams“, – sakė čempionu tapęs 50-metis D. Momkus.

Moterų grupės nugalėtoja tapo čempionės titulą apgynusi austrė F. Hager (241 smūgis). Turnyro žiūrovai turėjo galimybę stebėti visišką jos dominavimą. Jau po pirmojo raundo savo artimiausią konkurentę ji lenkė keturiais smūgiais, o per likusius raundus toliau demonstravo čempionišką stabilumą. Antroje vietoje liko jaunoji Lietuvos golfo žvaigždė Gilė Bitė Starkutė.

„Manau, pergalę lėmė tai, kad man puikiai sekėsi jau pačią pirmą dieną. Džiaugiuosi, kad šiame turnyre man pasiseka jau antrus metus iš eilės. Tikiuosi, kitais metais taip pat pavyks sudalyvauti ir visa tai pakartoti“, – sakė F. Hager.

Tris dienas trukusio Lietuvos atvirojo golfo mėgėjų čempionato nugalėtojai buvo apdovanoti čempionato taurėmis.