LGF Taurėje – jaunųjų golfo žvaigždžių triumfas

Golfo entuziastams praėjęs šiltasis savaitgalis buvo ypatingas ne tik dėl gero oro, bet ir dėl pirmojo šiemet reitinginio turnyro. Šeštadienį ir sekmadienį Druskininkų „Vilkės“ golfo aikštyne startavo šių metų Lietuvos folfo federacijos (LGF) taurė. Pirmą kartą žaidėjai varžėsi ne tik asmeninėje, bet ir komandinėje įskaitoje. Iš viso turnyre dalyvavo 110 žaidėjų.

Vieni stipriausių Lietuvos golfo žaidėjų neužleido savo lyderių pozicijų. Moterų įskaitoje sezoną užtikrinta pergale pradėjo Gilė Bitė Starkutė (146 smūgiai). Tarp vyrų stipriausias buvo Gediminas Markevičius (141 smūgis). Tiek vyrų, tiek moterų komandinėse varžybose nugalėjo Europos Centro golfo klubas.

Kaip pabrėžia LGF generalinis sekretorius Mindaugas Markevičius, pirmasis sezono įskaitinis turnyras, žaidėjams itin svarbus.

„Pirmosios varžybos tarsi duoda toną visam sezonui. Prastai startavus, vėliau gali būti labai sunku bendrojoje įskaitoje pasivyti varžovus. Todėl nieko keisto, kad turnyro metu vyko bekompromisinė kova“, – teigia jis.

Itin pozityviai, pasak M. Markevičiaus, nuteikė moterų varžybos – jos dar kartą parodė, kad Lietuvoje auga labai pajėgių žaidėjų karta. Pirmąsias keturias vietas užėmė jauniausios turnyro dalyvės. Nugalėtoja tapo praėjusio sezono bendrojoje įskaitoje trečia likusi G. B. Starkutė.

„Žiūrovai turėjo galimybę stebėti visišką jos dominavimą. Jau po pirmojo raundo savo konkurentes ji lenkė septyniais smūgiais, o antrąją dieną savo pranašumą ji tik didino“, – teigia LGF generalinis sekretorius.

Antrąją bei trečiąją vietas pasidalino praėjusio sezono nugalėtoja Rasa Butrimaitė (161 smūgis) ir vicečempionė Saulė Jarašūnaitė (172 smūgiai).

Vyrų įskaitoje laimėjęs praėjusio sezono čempionas G. Markevičius užtikrintai pirmavo nuo pat varžybų pradžios. Po pirmosios turnyro dienos konkurentus jis lenkė keturiais smūgiais, o antrąją savo pranašumą labai greitai padidino iki penkių.

G. Markevičius turėjo šansą pagerinti „Vilkės“ aikštyno rekordą, bet lemiamas jo smūgis skriejo pro šalį. Visgi jam pavyko pakartoti šiuo metu tebegaliojantį rekordą – aikštyną antrąją dieną jis įveikė 69 smūgiais.

Puikiai pasirodę Gediminas ir Gilė Bitė apdovanoti ir Stableford 0 – 18 HCP kategorijoje. Pirmąją vietą, surinkęs 81 stableford tašką, užėmė G. Markevičius. Antroji vieta atiteko vietiniam žaidėjui – Antanui Sereičikui (80 stableford taškų). Trečioji vieta – G. B. Starkutė rankose (79 stableford taškai).

Stableford 18,1 – 36 HCP kategorijoje stipriausiai pasirodė Almantas Makselis, surinkęs 99 taškus. Antrasis liko Kastitis Stankyavichyus – 87 taškai. Trečioji vieta – Dmitrij Semionov (82 taškai).

Komandinėje įskaitoje triumfavo Europos Centro golfo klubas. Jo atstovai laimėjo tiek moterų, tiek vyrų įskaitoje. Nugalėtojai gavo teisę atstovauti savo klubams atitinkamai Slovakijoje rengiamose „European ladies’ club trophy“ ir Prancūzijoje vyksiančiose „European men’s club trophy“ varžybose.

Kitas reitinginis turnyras įvyks jau gegužės 27 d. „National Golf Resort“ aikštyne šalia Klaipėdos. Iš viso šiemet Lietuvoje bus surengti 9 reitinginiai turnyrai ir Lietuvos Golfo Turo finalas.

Gross – VyraiVardas, PavardėRezultatas
1Gediminas Markevičius141 smūgis
2Juozapas Budrikis153 smūgiai
3Gediminas Mackelis156 smūgiai
Gross – MoterysVardas, PavardėRezultatas
1Gilė Bitė Starkutė146 smūgiai
2Rasa Butrimaitė161 smūgis
3Saulė Jarašūnaitė172 smūgiai
Stableford 0 – 18 HCPVardas, PavardėRezultatas
1Gediminas Markevičius81 taškas
2Antanas Sereičikas80 taškų
3Gilė Bitė Starkutė78 taškai
Stableford 18,1 – 36 HCPVardas, PavardėRezultatas
1Almantas Makselis99 taškai
2Kastitis Stankyavichyus87 taškai
3Dmitrij Semionov82 taškai
Komandos – VyraiKlubo pavadinimasRezultatas
1Europos Centro Golfo Klubas454 smūgiai
2The V Golf Club485 smūgiai
3Sostinių Golfo Klubas490 smūgių
Komandos – MoterysKlubo pavadinimasRezultatas
1Europos Centro Golfo Klubas498 smūgiai
2Vilkės Golfo Klubas558 smūgiai
3National Golf Resort583 smūgiai