Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionate triumfavo vokietis ir austrė

Sekmadienį baigėsi tris dienas trukęs svarbiausias šalies golfo renginys – pasaulio golfo reitinge reitinguojamas tarptautinis Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas 2016. Nors didžioji dalis čempionato taurių iškeliavo į užsienio šalis, visgi viena taurė liko ir Lietuvoje – iš mūsų šalies žaidėjų geriausiai pasirodė Saulė Jarašūnaitė, moterų kategorijoje užėmusi trečiąją vietą.

Pirmąsias tris vietas vyrų kategorijoje išsidalino golfo žaidėjai iš užsienio: pirmoji vieta atiteko vokiečiui Johannesui Diedrichsui (222 smūgiai), antroji vieta – Robertsui Eihmanisui iš Latvijos (226 smūgiai), o trečioji vieta – Carlui Kreibichui iš Vokietijos (231 smūgis).

Moterų kategorijoje pirmąją vietą užėmė Florentina Hager iš Austrijos (234 smūgiai), antrąją vietą – Anna Diana Švanka iš Latvijos (241 smūgis), o trečiąją vietą iškovojo 251 smūgį atlikusi, Lietuvos golfo reitingo lyderė 20-metė S. Jarašūnaitė.

„Sužinojusi, su kuo varžysiuosi čempionate, įvertinau, kad tai daug stipresnės varžovės, tačiau prizinės vietos tikėjausi. Labai gerą įspūdį paliko viso renginio organizacija – esu dalyvavusi atviruosiuose golfo mėgėjų čempionatuose kitose šalyse, todėl galiu palyginti, kad į šį buvo įdėta daug daugiau širdies. Girdėjau, kad tai pastebėjo ir žaidėjos iš kitų šalių“, – sakė S. Jarašūnaitė.

Pasak Lietuvos golfo federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Markevičiaus, ką tik pasibaigęs čempionatas – stipriausias Lietuvos istorijoje.

„Renginio lygis kyla kasmet, o šiemet atvirajam čempionatui buvo atrinkti itin aukšto meistriškumo dalyviai iš įvairiausių pasaulio šalių. Tai, kad į pačių geriausiųjų savo kategorijoje gretas išsiveržė ir Lietuvos atstovė – svarbus įvertinimas ir įkvepiantis pavyzdys visiems Lietuvos golfo entuziastams“, – teigia M. Markevičius.

Praėjusių metų atvirojo čempionato nugalėtojams Juozapiui Budrikiui ir Rasai Butrimaitei šiame čempionate šiek tiek pritrūko sėkmės – 235 smūgius atlikęs J. Budrikis užėmė ketvirtąją vietą vyrų kategorijoje, o R. Butrimaitė, atlikusi 279 smūgius, liko šeštoje vietoje.

Nugalėtojams buvo įteiktos čempionato taurės, bei viešbučio „Vilnius Grand Resort“ golfo paketai.

Taip pat šiemet buvo įsteigtas ir specialusis prizas – pirmasis žaidėjas, įmušęs į 3 duobutę duobutę pirmu smūgiu (hole-in-one), turėjo galimybę laimėti naują automobilį „Fiat 500“. Tačiau sėkmė nenusišypsojo nei vienam turnyro žaidėjui.

Iš viso Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionate dalyvavo 80 aukšto meistriškumo žaidėjų iš 18 pasaulio šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Baltarusijos, Rusijos, Anglijos, Austrijos, Rumunijos, Čekijos, JAV, Švedijos, Izraelio, Vengrijos, Maltos, Prancūzijos, Suomijos ir Nigerijos.

Turnyras vyko sostinės „The V Golf Club“ aikštyne. Žaidėjai kiekvieną dieną turėjo įveikti 18 duobučių golfo lauką.