Sezono starte – vieno žaidėjo dominavimas

Praėjusį savaitgalį Sostinių GK įvyko jau trečiasis šių metų Lietuvos Golfo Turo etapas – XI-as Lexus turnyras.

Šį kartą svarbiausią vaidmenį atliko ne žaidėjai, tačiau motulė gamta, kuri visą šeštadienį buvo siaubingai blogos nuotaikos. Visi žaidėjai matė varžybų dienos orų prognozes, tačiau turbūt nei vienas negalėjo patikėti, kad tokie dalykai gali vykti birželio mėnesį.

Nuo ankstaus ryto Sostinių GK aikštynas buvo taršomas itin stiprių vėjo gūsių, kurie kartais siekė ir 12 m/s. Maža to, oro temperatūra buvo 8 laipsniai, o viską vainikavo prasidėjęs stiprus lietus. Akivaizdu, kad tai buvo vienos negailėstingiausių oro sąlygų, kurios pasitaikys šio sezono varžybose.

Visiškai nieko keisto, kad gamtos elgesys tiesiogiai įtakojo ir rezultatus.

Moterų įskaitoje tiek blogą orą, tiek savo jaunasias varžoves, nugalėjo Laima Drazdauskienė. Laimos sužaistas 89 smūgių raundas – tikrai įspūdingas.

Ne ką mažiau įspūdingas ir L. Drazdauskienės šuolis, kurį ji atliko LGT reitinge po šios pergalės. Prieš Lexus turnyrą, Laima buvo aštuntoje reitingo pozicijoje, o pergalė trečiame LGT etape kaunietę pakylėjo net iki trečios reitingo vietos (104,42 taško). Iš trečios reitingo vietos buvo išstumta Gilė Bitė Starkutė (89,42).

Reitingo lyderė išliko nepakitus, tai – Saulė Jarašūnaitė, kuri savo taškų vidurkį kilstelėjo iki 200,83 , o tai bemaž 60 taškų daugiau, nei yra artimiausios persekiotojos – Rasos Butrimaitės, sąskaitoje (142,50).

Vyrų reitingo įskaitoje tęsiasi Gedimino Markevičiaus dominavimas. Nors pergalė Lexus turnyre pasiekta sunkiau, nei kitose LGT varžybose, bet visgi, tai jau trečia iš eilės Gedimino pergalė iš trijų galimų.

Reitingo lyderio iškovotų taškų suma jau dabar atrodo įspūdingai – 1605 taškai, o vidurkį sudaro 267,50.

Gediminas jau daugiau nei 1000 taškų lenkia antroje pozicijoje esantį Juozapą Budrikį, kurio sąskaitoje yra 536,50 taškai (89,42 vidurkis).

Nors ir pralošęs papildomą peržaidimą dėl Lexus nugalėtojo vardo broliui, vyresnysis brolis – M.Markevičius, neturėtų labai liūdėti, kadangi užimta antroji vieta jam leido šoktelėti iš 7 į trečią reitingo vietą (84,08).

Milžinišką šuolį reitinge atliko trečios Lexus turnyro vietos laimėtojas – Mindaugas Vaičius (44,32). Vilnietis savo pozicijas LGT reitinge pagerino net 17 laiptelių (iš 25 į 8).

Artimiausias turnyras, kuriame bus galima iškovoti Lietuvos Golfo Turo taškus, bus Lietuvos Atvirasis Golfo Čempionatas. Tai bus ir vienas iš dviejų taškais dosniausių turnyrų, todėl pokyčiai po šalies svarbiausio turnyro gali būti itin ryškūs.

Vyrų reitingas

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Moterų reitingas

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Nuotraukų galerija (fotografas – Paulius Baronas)